Dogglas om brutte valgløfter og idiotiske uttalelser

Det er ikke ofte jeg har politiske innlegg; Forresten, det har aldri hendt før. Men NÅ føler jeg for en utblåsing. En slik uttalelse lar jeg ikke passere, ikke pokker!(unnskyld uttrykket).  Det skal litt til å få meg til å få en slik utblåsing, men han har klart det..

Jeg er i målgruppen for reklamen for å bruke stemmeretten, selv om den reklamen ikke hadde vært så hadde jeg stemt uansett. Jeg stemte ved siste valg, og
jeg skal stemme i år også, og en til er sikkert;Ap(kattene) får absolutt ikke min stemme.

De har ikke innfridd på 8 år.. Og 8 lange år har det vært.. De lovet x antall sykehjemsplasser, ingen skulle måtte bo på gangen eller på badet; de har ikke innfridd, sykehuskøene skulle kortes ned og sykehusene skulle styrkes; de har lagt ned sykehus etter sykehus, full barnehagedekning lovet de også; det greier de, MEN bare hvis foreldrene er klare for å kjøre opptil 1.5 TIME for å hente barnet i bhg. Skoler blir lagt ned, nei forstås at små skoler har ikke lov å leve, vi må kun ha store skoler som sørger for at alle barna blir usynlige, og læreren har ikke tid til å hjelpe de som sliter mest.
Et faktum en ikke kan komme ifra, dette er det dagens regjering som har sørget for.
Jeg må innrømme at jeg ble forbanna her om dagen da jeg leste denne uttalelsen om helsesektoren fra Stoltenberg på arbeiderpartiets nettsider:

“– Vi går motsatt vei. Vi investerer i de offentlige sykehusene, i helsearbeidere, nye bygg og moderne utstyr, samtidig som vi holder egenandelene lave, sier Stoltenberg. “

Investerer? Dere legger ned avdeling etter avdeling, og tilslutt sykehuset! For å få lov å føde på sykehus må kvinner her i byen kjøres med ambulanse i 2.5 timer til nærmeste sykehus(flere har ikke rukket frem og har født i veikanten på vei til sykehuset, slik har vi det i Telemark i 2013), til tross for at vi har en FULLT utstyrt fødeavdeling! Vi har bare ikke lov å bruke den…. Hvor idiotisk er ikke det???? De prøver forøvrig å stenge sykehuset her oppe; igjen..
Valgløfte fra 2009: “sikre et sykehustilbud med nærhet til akuttfunksjoner og fødetilbud”, “opprette flere distrikts- og lokalmedisinske sentra”. Jada.. Der har dere kommet med løgner. Nærmeste åpne fødeavdeling, 2.5 time unna kalles det nærhet altså??

Helsearbeidere: Mener dere de menneskene som totalt sliter seg ut på jobben fordi dere ikke bevilger nok penger slik at de kan sette opp nok mennesker på vakt samtidig? Det er å utnytte og overbelaste mennesker med fysisk og psykisk tungt, arbeid. De er viktige mennesker som utfører en helt spesiell jobb, nemlig det å ta vare på både deg og meg når vi blir syke. Jeg vil heller betale mer og bli tatt vare på av en som ikke er utslitt på grunn av presset jobben medfører når de er for få på jobb. En som er utslitt har lettere for å gjøre feil enn det en uthvilt person har. Det er ingen beskyldning; det er et faktum, i trafikken får vi beskjed om å stoppe og sove hvis vi er slitne, det er ikke uten grunn. En som er sliten har lettere for å bli distrahert. De er våre hverdagshelter og de blir ikke akkurat godt behandlet.

Nye bygg og utstyr?? Åhh.. Dere mener A-hus.. Det sykehuset som de av oss som ikke bor i Oslo eller omegn  noensinne vil kunne ha nytte av??

Egenandelene: Ja, jeg betaler heller en høyere pris hos lege osv, enn at helsetilbudet skal svekkes mer, slik det har blitt svekket de siste 8 årene..

Noe som forøvrig stod i partiprogrammet i 2009:

” Ha levedyktige rovdyrstammer i Norge, og utøve en aktiv og målrettet
rovdyrforvaltning slik at konfliktnivået blir redusert. Vi vil ha gode
erstatningsordninger. ”   Dette er en sak som står mange av oss nært, jeg bor langt vekk i gokk med vidda som nærmeste nabo,og jeg sier: JA til rovdyr.
Vi har både hatt bjørn og ulv i området, gaupen er fast innbygger her, jeg er hunde eier også, men jeg har da vett til å følge båndtvang- loven(båndtvang hele året).
Det at husdyr beiter i utmark områder er å servere maten på et fat til rovdyrene, det å sette en bjelle på sauen er å ringe med middags klokka(visste du forøvrig at bjellesauen ofte er døv, nettopp på grunn av bjella??). Før vi utrydder rovdyra bør vi heller se på hvordan vi driver husdyrhold!
PÅ wwf.no står det dette: “Grunnen til at det er så lett for rovdyr å drepe sauer i Norge er at det slippes sauer på utmarksbeite uten daglig tilsyn, hvor det er fritt frem for rovdyr å forsyne seg av sauene. Gjennom lang tid med målrettet avl har vi i Norge utviklet saueraser som har mye ull og kjøtt på kroppen og er lettere å sanke inn fra utmarksbeite. Samtidig som sauene har blitt avlet med strengt økonomiske intensjoner, har de mistet sin naturlige evne til å forsvare seg selv og sine lam. Dermed blir sauene lett bytte for et rovdyr på jakt etter mat.”

Levedyktig rovdyrstamme var valgløftet i 2009. I dag har den Norske ulve-stammen er blitt mye mindre, tyv jakt, feller, osv er i ferd med å bli den Norske ulvens død. Ved siste telling viste det seg at det finnes 9 ulver i Norge. Sommerens ulvunger har ikke blitt telt for vi vet ikke enda om de eksisterer, det vil spor i vinter vise.
Hvordan det er med de andre rovdyrstammene, har jeg ikke fått sjekket opp.

Det er så mye mer jeg kunne ha nevnt, men jeg blir bare mer og mer frustrert etter som jeg tenker mer på det, så jeg gir meg her.

Det finnes ingenting Jens kan love mer, han har lovet og lovet og ikke innfridd tilfredsstillende på noe punkt.. Han er blitt veid(2 ganger!) og jeg finner ham og hans politikk for lett.

Spørsmålet er om du har klart å finne frem i den politiske jungelen enda, for å gjøre deg opp et valg om hva du vil eller ikke vil ha i regjering??

1
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to Dogglas om brutte valgløfter og idiotiske uttalelser

 1. avatar sjalle says:

  Kort innspill en sen kveldstime. Svigers fikk hjerteproblemer og måtte opereres. Det fikset systemet. Han ble til og med påspandert eget fly tilbake til Stavanger og etterpå har hans tidligere FrP sympatier fallert ganske kraftig.

  Du sier om helsetilbudet: “Jeg vil heller betale mer og bli tatt vare på…“. Greit, men det peker mot et helsevesen der de som kan betale blir tatt vare på, og de som ikke kan det får det verre. Ikke noe for meg.

  2

  • avatar dogglas says:

   Flott at din svigerfar fikk så god hjelp, det er ikke alle som faktisk får den hjelpen.
   Min far døde fordi legen var så utslitt at hun ikke tok tegnene på hjerteproblemer på alvor, og kom med påstanden at dette bare var allergi. 48 timer senere ble pappa funnet død, obduksjonsrapporten fortalte oss at han døde av et massivt hjerteinfarkt.
   Pappa 47 år, og etterlot seg 3 døtre på forholdsvis 23, 19 og 11 år så kom ikke og si at helse- Norge er perfekt. For jeg har kjent annet på kroppen.

   Ja, Sjalle. Jeg sier at jeg er villig til å betale mer enn 180 kr for legebesøk hvis det sørger for at de som faktisk jobber innen helse får lov å ha en turnus som ikke sliter dem ut.
   Hvis det sørger for at lokalsykehusene holdes åpne så visst faen betaler jeg heller mer.
   Uten et lokalsykehus vil mange dø fordi det er for langt til nærmeste sted å få hjelp. De prøver å legge ned sykehuset her, og forventer at vi skal kunne kjøre opptil 3 timer til nærmeste sykehus med både det ene og det andre. Vi kan ikke belage oss på kun luftambulanse ved krisetilfeller for det hender ofte at helikopteret ikke får landet på grunn av tåke, i grunnen skjer det fra september til mars.. Når du bor i en V dal så lærer en at en alltid må regne med at du har naturen imot deg.

   • avatar sjalle says:

    Jeg mistet en svigerbror siden legen hadde diagnostisert smerter i låret som noe som kunne avhjelpes med massasje og fysioterapi. Det viste seg å være sarkom av tredje eller fjerde grad, men da det ble oppdaget var det altfor sent.

    Det vil alltid være udugelige leger, å skylde fatal feildiagnostikk på utmattethet holder ikke. Utmattede bussjåfører som forårsaker ulykker kan heller ikke skylde på slikt.

    Sentraliseringen er et kapittel for seg, og etter hva vi leser så virker det som politikerne overkjører fagkunnskapen så til de grader at man nesten er fristet til å snakke om riksrett.

    • avatar dogglas says:

     Noe er galt når du ikke orker å undersøke pasientene ordentlig.
     jeg hadde samme lege, så vidt jeg vet så jobber hun ikke i dag….

 2. avatar adolph says:

  Desto flere du behandler for alvorlige sykdommer, desto flere eldre får du og disse eldre får flere alvorlige og kompliserte sykdommer enn de yngre og du må ha et større helsevesen for å holde i live og øke livskvaliteten til alle disse som for ti år siden ikke engang kunne ha et fnugg av håp om helbredelse og du må ha mer penger og en eller annen journalist som ikke har peiling på det skumleser en vitenskapelig såkalt peer review publikasjon og tolker at en lovende studie utført ett eller annet sted har funnet at et legemiddel man håper å kunne få snekret sammen om noen år kanskje har positiv effekt på eggstokkkreft og kjører en bredt anlagt serie repotasjer om dette og så står alle kvinnfolkene og deres samboere og ektefeller og hopper opp og ned og skriker etter å få dette uprøvde uutviklede legemiddelet gratis til alle som er i faresonen for å få eggstokkreft og ingen får med seg at man noen måneder senere finner ut at studien senere blir forkastet på vitenskapens søppelfylling fordi ingen leser disse interne og kronglete vitenskapelige publikasjonene og det finnes ikke en jævla journalist i den tabloide pressen eller andre steder som forstår et kløyva ord av det som står der.

  Desto eldre vi blir desto sykere blir vi og vi kan bruke hele statsbudsjettet og oljefondet og vel så det på helse og tilstøtende herligheter, likefullt vil 100% av oss dø og en hel del av oss vil enten dø sanseløse av dop eller i sterke smerter.

  Jens er en udugelig fjott, Erna en løgnaktig tøyte og Siv en sutrete møkkakjerring fra Helvete.

  Godt valg.

  1

  • avatar dogglas says:

   Stort sett går jeg selv til hovedkilder når slike revolusjonerende studier som interesserer meg.
   Ja visst trenger vi et større helsevesen med den eldrebølgen som er på vei, og at tallene som blir forespeilet er forholdsvis 12 000 og 28 000 flere helsearbeidere.
   Men det hjelper jo ikke når millionene flyr ut av landet og de kniper igjen pengesekken når det er snakk om helsen til befolkningen av dette landet..

   Vi kan oppleve og overleve mye, men en til er det sikkert at vi ikke overlever: og det er selve livet. – Pappa sa dette en uke før han døde, på grunn av at en utslitt lege ikke så ordentlig på symptomene hans.

   Ja, godt valg.

 3. Effjusikay Effjusikay says:

  Kunne egentlig bare ha kopiert hele innlegget og lagt det på min egen blogg så jeg tomla det og syns norsk politikk er sosete, vanskelig og forvirrende. Det finnes i alle fall ingen parti som er 100 % meg, knapt 50 % så jeg blir like klok uansett hvilken valgomat jeg tar…

 4. naturglede naturglede says:

  Husk å stemme alle sammen sier nå jeg. :)

 5. hjortefot hjortefot says:

  Brutte valgløfter er noe jeg nå for evig tid vil forbinde med Frp.

  Tenk på alle de som lot seg lure, de grådige, de som så for seg økt rikdom og mer til seg selv. De blir avspist med noen hundrelapper i skattelette.

  Storbyregjering er ikke bra for landet.

  1

Comments are closed.