Det var en lang pausefisk det……

Jeppers det er helt sant.
Dogglas er tilbake..

Mye har skjedd siden sist jeg blogga sist. Tross alt så er det over et år siden sist.
For det første så sitter jeg ikke ved et pc bord, men spisestuebordet.. Men igjen det er jo ikke så rart, for jeg har flytta.. Vi har nemlig kjøpt oss hus.. Vi har vært huseiere i 10 måneder snart, og vi har bodd her de siste 9 månedene:)
Jeg liker å være huseier. Selv om vi må gjøre alt selv så liker jeg å ha ansvaret, liker å ikke høre naboene flytte møbler, gå rundt eller snorke..
Jeg hatet virkelig å bo i leiligheten. Ikke ha en hage som jeg kunne gjøre hva jeg ville med.joda, jeg ordnet blomsterbed og sørget for at det så pent ut, men jeg fikk ikke gjøre hva jeg ville… Dessuten kunne ikke Afrodite være ute alene.. Og det er viktig for både oss og henne.

Her kan jeg det. Her kan jeg gjøre akkurat det jeg selv vil med hagen. Og, O lykke! vi har garasje! Vi kjøpte oss hus midt i sentrum, og når jeg sier midt i sentrum så mener jeg MIDT i sentrum. Men her er det likevel roligere en der hvor vi bodde før. For rånerene gidder ikke å kjøre denne gata.. :)
Det er rett ovenfor jobben til  sambo så det tar ham 30 sekunder å komme seg på jobb, for min del er det 3 minutters gange, så vi bruker nesten ikke bilen lenger.

Huset ble malt nå i sommer så det så ikke slik ut..  hvis dere ser for dere en pastell grønnfarge, så har dere fargen, ser forsåvidt fargen på gjerdet der “parkering foran innkjørsel forbudt” skiltet. For den gadd jeg ikke å male siden den delen skal byttes ut, da Afro hopper glatt over der hvis hun ser noe hun virkelig vil bort til.

Innvendig ser det slik ut(de viktigste rommene) :

Kjøkkenet,det blå vinduet har for øvrig blitt hvitt i sommer :) Men kjøkken innrednigen er avheltre(bjørk) og ifra Sigdal så jeg har for forbud mot å røre den….

Stue/spisestue, I stua/spisestua så valgte jeg eggehvite vegger av den grunn av at jeg ønsket å kunne leke meg med farger uten å måtte ta hensyn til hvilke farger det var på veggene. Om jeg en vakker dag vil ha gul/oransje/lilla/rødt eller noe annen farge på gardiner og puter så kan jeg det 😀
stua/spisestua sett fra den andre siden

Trappen opp

Biblioteks-gangen(bare litt lesehest?? Stort sett er det bare mine bøker, tror sambo sine er mellom 10 og 20 kanskje?? bildet er forøvrig tatt før jeg fikk pakket ut alle bøkene).

Gjesterommet, jeg videreførte temaet på soverommet i den gamle leiligheten til gjesterommet her.. Jeg digger det 😀

Soverommet vårt, siden det var umalt panel og skap i kirsebærtre i dette rommet fra før, så valgte jeg å ha hvite vegger, slik at jeg kan leke med farger ellers..

Hagen her har virkelig fått seg en gjennomgang. Den var overgrodd og bratt(dessverre har jeg ingen bildet av hvordan den så ut), med masse lupiner(bare nevne at jeg virkelig HATER lupiner). Den er ikke det nå lenger! Vi gravde opp det vi greide av lupiner og fjernet det mestre av skråningen. For tross alt; jeg måtte ha et flatt område til DRIVHUSET. For tross alt, jeg har vokst opp med litt steiner filosofi og alltid vært bevisst på miljøet. Så jeg dyrker faktisk mine egne grønnsaker, og salat samt noen urter. Noen frø, litt jord samt ku-gjødsel er alt som skal til. Ku-gjødsel er etter min mening den beste gjødselen, lukter ikke akkurat blomster men det funker virkelig for nå har jeg klipt ned tomatplantene for tredje gang i sommer og likevel er den ene planta på vei ut av vinduet på drivhuset(bør muligens nevne at vinduet er på motsatt side av der hvor tomatplantene står). Men bilder av det får dere pent vente på, for av en eller annen grunn får jeg ikke lastet opp flere bilder her nå..   Sjekker problemet når jeg har bedre tid, mistenker at jeg må lage meg mat snart 😉

Men da har dere fått det med dere.. Jeg er tilbake, muligens noe sporadisk, men jeg er her.. 😀 Blir fader ikke kvitt meg så lett 😉

3
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to Det var en lang pausefisk det……

 1. Effjusikay Effjusikay says:

  Du greide det 😀 Velkommen. Og nå skal jeg lese innlegget 😉

 2. Effjusikay Effjusikay says:

  Ååååh, fint hus og fine rom, et fint liv og fin trivsel. Såpass nybakt huseier selv, har ikke engang flytta inn i fargekartet mitt men det blir innen neste uke, regner jeg med – bare malingen får tørke først 😆 Sitt eget, det betyr så mye…

  • avatar dogglas says:

    Ja det ble fint tilslutt 😆
   men det var mye som måtte males her også… det er vel bare kjelleren som ikke ble malt.. Vi malte alle hovedrom før vi flyttet inn, av den enkle grunn at vi har en frøken på 50 kg, som er veldig flink til å hjelpe til… spesielt når hun blir glad 😉
   Veggene oppe var i bondeblått og bonderødt, fine farger det; hvis du har store nok rom til det… : men her var det dessverre ikke det, og det ble så mørkt at det egentlig ikke hjalp å slå på lyset.. :/

   • Effjusikay Effjusikay says:

    Hahahaha, det er nettopp på grunn av hjelpsomheten til en viss kattunge jeg frykter, at jeg vil ha mine rom ferdigmalt og tørre før jeg flytter henne 😆 Joa – bondefarger bør ha litt størrelse på rommet, ellers blir det lett tungt…

    • avatar dogglas says:

      Haha, ja.. Jeg ser for meg en blå-svart katt som fyker forbi… Det var så mørkt i biblioteket og trappe oppgangen at det nytta ikke å slå på lyset engang… 😉

 3. naturglede naturglede says:

  Velkommen tilbake og gratulerer med nytt bosted. Artig å lese den oppsummeringen. Flott ble det både inne og ute. Lykke til videre og hold oss nå oppdatert med den hagen. Den høres da frodig ut :)

  • avatar dogglas says:

   Takk for det :)
   hoho!
   Den er absolutt frodig 😀 Men der var det bare ugress fra før, nå er det fint lite ugress, men mye blomster og busker, samt grønnsaker. Legger ut bilder av den i et eget innlegg 😆

 4. avatar cezi1971 says:

  Du er tilbake! Så flott hus..og Hjem,Dogglas. Gullegodt! :)
  Må jo si at jeg er spesielt svak for biblioteket ditt. Jeg elsker bøker..Det er plass til hele verden i hver eneste en av dem..på hver sin måte. :)
  Blomster og planter er vakre..vanskelige,men vakre.. Flink du!

  Ha en riktig god helg!:)

  • avatar dogglas says:

   Jepp, etter noen hektiske måneder jeg er endelig tilbake:)<
   Takk for det 😀
   Ja, jeg kan miste resten av verden i en bok, eller jeg rett og slett blir borte for omverdenen. Jeg lager bilder i mitt hode over handlingen, og jeg kan huske handlingen av en bok ved å bare se omslaget på boka.. :) Derfor jeg har så mange, de må gå på rundgang 😉 Jeg har planer om å få hyller så gårfra gulv til tak etterhvert, for jeg har ærlig talt sluppet opp for plass i bokhyllene, de er nemlig bare 98×198 og det er 3 av dem.
   Blomster er absolutt flotte, og det er bare ute-planter jeg fikser de som er inne de glemmer jeg bort, de er sambo sitt ansvar 😉

   Riktig god helg til deg også 😀

 5. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Velkommen tilbake, :)
  Og gratulere med nytt Hjem..
  Det så fint ut der, håper du vil trives både med hus og blogg. :)
  God Helg fra meg.

  • avatar dogglas says:

   Takk for det Ertaberta :)
   Her har vi det fint, sånn stort sett i alle fall, i dag var det riktignok noe slitsomt da vi flyttet hit for å komme oss vekk fra bilstøy og hovedgata. Men all biltrafikk gjennom byen gikk via gata vår i dag på grunn av telemarks helten (sykkelritt) for de stenge deler av hovedgata, og omkjøringen var forbi her.. :/
   Men det er over nå(heldigvis for det). :)
   Ha en riktig så god helg du også 😀

 6. avatar Krokoline says:

  Så kjekt å se deg tilbake! :-)

  Spennende med hus, da! Det å sette sitt eget preg på det, kunne ordne og styre… Skikkelig kjekt! Får vi se bilder av den lupinfri hagen din også?

  • avatar dogglas says:

   Hei igjen krokoline :)

   Det er absolutt spennende med hus 😆 jeg liker utfordringer.
   Ja det kommer et innlegg om hagen også.. må bare sette meg ned når jeg har litt tid, for det er mye som skal nevnes med hagen 😉

 7. avatar Jorunn says:

  Velkommen tilbake til bloghog :-)
  Dere har fått det fint :-)

  • avatar dogglas says:

   Takk Jorunn<:)
   Ja vi fikk det omtrentlig slik vi ville ha det tilslutt.. Noe arbeid gjenstår jo, men sånn er det visst alltid med hus har jeg fått høre 😉

 8. avatar tankespire says:

  Eget hus er helt fantastisk! Gratulerer og velkommen :-)

  • avatar dogglas says:

   ja, jeg oppdaget det når vi hadde flyttet inn. Plutselig fikk jeg sove om natta og slet ikke med å sove på grunn av naboer som snorket.. Har ikke sovet så godt slik jeg gjør her på mange år…
   Takk for det, det tok sin tid før jeg var på plass igjen, men jeg er det nå:)

Comments are closed.