Jeg hater turister….

Joda, de kan være greie..
Men Oslofolka(unnskyld jeg vet at jeg fornærmer en hel by her nå, jeg mener ikke at alle er slik, men de som kommer opp hit er dessverre slik), men derifra kommer det litt for mange klyser. De som tror tror de eier gata, eier butikken de er i, eier deg rett og slett… de kunne ikke tatt mer feil.
Det er ingen grunn til at de skulle få bedre pris på års-kortet på Gaustadblikk skianlegg bare fordi de har hytte på området, det er det samme som om en Vestfjord-døling skal kreve billigere trikk fordi de har leilighet i Oslo…
Det var faktisk en idiot på facebook som krevde av Gaustadblikk ga dem billigere års-kort, hvor på en vestfjord-døling svarte dette med trikken.. Da ble det stille..

Odd Børretzen har erklært at hater måker.. Nå er jo jeg glad i måkene. Men mange av turistene, er menneske typer jeg ikke kan fordra. De hovne Oslo turistene er noe som byr meg imot.
Nå vet jeg dog at ikke alle Oslo-folk ikke er slik; klysete, prutende og hovne.( og enda godt er det at det finnes andre typer mennesker ifra Oslo)..
Litt ekstra luft i de og de hadde eksplodert akkurat som en annen ballong.
Jeg vet at det kun er et mindretall av de. Men det blir for pokker mitt problem når hele klysegjengen bestemmer seg for å reise hit i påsken.
Det at min sjef stikker av i den aller travleste tiden i løpet av dagen får meg forbanna.. Jeg stod alene i butikken i to timer i dag, med disse Oslo-klysene som forlangte og forlangte… Og kø?? hva er det?? Det er et fenomen de ikke forstår, om jeg ikke hadde stått bak disken hadde jeg for pokker gitt de en verbal overhøvling som de sent ville glemme, slik jeg pleier å gjøre når jeg selv står i kø i en annen butikk og oppdager uoppdragenheten til blærene som inntar byen her i alle ferier.. Selv om en er hytte-eier her oppe kan en ikke forlange spesialbehandling..

Jeg hater turister..

Tyr til Odd sin sang(for ærlig talt kan du faktisk sammenlikne hovne turister med måkene i sangen)… :
Jeg har en gang erklært at jeg hater måker. Og det står jeg for. De skriker og unner ikke sin neste noe som helst. Hvis en måke får tak på et fiskehue eller en tarm eller noe annet svineri, og flyr av gårde med dette i nebbet, da kaster de andre måkene seg over henne og skal ha – skal ha, og resultatet blir at elendigheten detter i sjøen og synker, og ingen av dem får noe glede av griseriet. Kort sagt: Måker eier ikke samfunnsånd eller kjærlighet til sin neste. Det er grunn til å hate den slags vesener.

La oss skrive den om litt:

Jeg har en gang erklært at jeg hater blærete oslofolk. Og det står jeg for. De skriker og unner ikke sin neste noe som helst. Hvis en Oslo-blære får tak i en telefon eller en tv eller en annen dings, og flyr av gårde med dette i henda, da kaster de andre blærene seg over det samme og skal ha – skal ha! og resultatet blir at elendigheten detter i verdi og synker fordi den er vanlig, og ingen av dem får noe glede av dingsene. Kort sagt: Oslo blærer eier ikke samfunnsånd eller kjærlighet til sin neste. Det er grunn til å hate den slags vesener.

2
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

37 Responses to Jeg hater turister….

 1. avatar jadajada says:

  fornøyelig lesning fra en utenforstående – men heldigvis er ikke alle slik da :)

  tror dette er et slags feriefenomen……

  • avatar dogglas says:

   Det er et ferie fenomen.. heldigvis, for da er det bare i perioder.. Men når de hoverer med en slik “jeg er fra Oslo, jeg er bedre enn deg. jeg har dessuten mer penger enn deg” attitude, så byr det meg bare i mot.. Og hver eneste av de oslo folka jeg har hatt innom butikken i dag har vært sånn, det at jeg sto alene i butikken gjorde jo ikke saken bedre.. Humøret mitt som var på topp i morres når jeg kom på jobb sank betraktelig ettersom det kom flere og flere med den holdningen… til slutt sto jeg og beit meg i kinnet for å ikke skjelle ut folka…(men det vil ikke si at jeg ikke gjorde det etter at jeg var ferdig på jobb når de gikk 4 og 4 i bredden på fortauet slik at fortauet ble enveiskjørt og en måtte ut i den trafikkerte gata for å komme dit en skulle)… 😉

   1

 2. avatar kassima says:

  Jeg er ikke slik når jeg er turist hos deg 😉

  • avatar dogglas says:

   Hehe jeg vet det 😉 Du er ikke slik, du har beina planta på bakken 😀
   Men nå er det de Osloklysene som byr meg imot og ikke alle de andre turistene.. De som ikke har bakkekontakt….
   Jeg synes det er helt greit å ha turister i grunnen, det er bare de med attitude som jeg nevner for jadajada her over som jeg misliker så sterkt… For de er ikke bedre enn hverken deg eller meg, selv om de muligens har mer penger.
   Jeg glemmer ikke damen i pelskåpa som forlangte at sambo skulle pante flaskene hennes, hun hadde jo på seg altfor dyr parfyme og klær til å kunne pante flasker..!! Tross alt var det jo(i følge damen) jobben hans å pante flasker for kundene… Og så furt som hun ble da sjefen til sambo lo henne rett opp i trynet når hun fortalte at hans ansatte nektet å gjøre “jobben” sin..
   Jeg skulle ønske alle historiene jeg og sambo kan fortelle om disse Oslo-klysene ikke var sanne.. Men dessverre hvis jeg sa at de ikke var sanne ville det si at jeg lyver og det liker jeg ikke…. :)

   1

 3. avatar fiaflyfly says:

  Fornøyelig lesning, men skjønner at opplevelsene ikke er fornøyelig.
  God påske!

  -fia

  • avatar dogglas says:

   Prøvde så godt jeg kunne å prøve å skrive det med en humoristisk vri slik at jeg ikke skulle fornærme så mange.. 😉

   Jeg var dødsens sliten og irritert når jeg skrev det. og jeg har de samme følelsene ovenfor blærene i dag..
   De er absolutt ikke mine favoritt turister…

   Riktig god påske til deg også!
   😀

 4. avatar cezi1971 says:

  Noen turister kan bent ut sagt være en lidelse..!
  Kreve ekstra-rettigheter fordi en selv har valgt å ha hytte et bestemt sted..? På en skrudd måte så blir jeg imponert av oppfinnsomheten.. :roll:

  Jeg hørte en gang en annen turist si med overdreven tydelighet : “Hva blir det i ekte penger..?” ¤hakeslipp¤ (men kanskje det er valutakursene som er prob..eh..utfordringen for enkelte..?)

  Heldigvis så går det å le av slike.. etter en stund i allefall! 😉

  1

  • avatar dogglas says:

   Det er helt utrolig hva de kan få seg til å si…
   Ta for eksempel svaret jeg har skrevet til kassima over her.. det er intet påfunn.. Historien er sann..
   Siden både jeg og sambo jobber i butikk så blir det til at vi sitter og forteller om dagens verste møte med blærene under middagen..

   Jeg blir oppgitt, irritert og jeg vet ikke hva, grunnet oppførselen til blærene. Snakk om å sette seg selv på en pidestall…

 5. avatar LeylaM says:

  Akk ja, jeg har vært borti noen her nede på Sørlandet jeg også. Det verste jeg opplevde var når en voksen mann skjelte ut ei ung jente som satt i kassa på en av matvarebutikkene her. Høylytt og stygt ropte han ukvemsord til henne, det var bare så hårene reiste seg bak i nakken på meg. Det viste seg at mannen hadde en boks med iskrem han skulle betale for, og i forvirrelsen så hadde jenta tastet inn EN vare til fra kunden som kom bak denne mannen i køen. (Den andre varen tilhørte en annen kunde som hadde glemt å legge en slik skillepinne mellom) Det var jo slett ikke jentas feil, og om hun hadde gjort dette ved en feiltagelse, så var det da ingenting å begynne å skrike og bære seg for. Det endte opp med at den stakkars jenta begynte å gråte. Men da hadde jeg fått nok av det hele, og jeg sa visst både det ene og det andre…. Mannen forlot butikken… Man kan si han så noe rødmusset ut i ansiktet og han sprang vel mer enn han gikk, sint som han var. Men det får være måte på, jeg kunne bare ikke stå der og la denne tufsen få skjelle ut et annet menneske på en slik måte.

  Heldigvis er det et fåtall, og godt er det :)

  Ha en flott påske Dogglas og en god klem sendes deg :)

  • avatar dogglas says:

   Ja.. Jeg har vært borti noen slike episoder opp igjennom årene. De som står bak disken har jo faktisk ikke lov å svare for seg i samme tone som den som står forran kassen.. Så lenge jeg ikke stå bak kassen så sier jeg også ifra.. For jeg vet selv hvordan det er..
   Eks.
   Den verste episoden jeg har vært utsatt for er nok da mannen jeg ekspederte plutselig ble så sint og ufyselig, jeg trodde fyren skulle slå til meg for han begynte å heve armen og knytte den. Så jeg ropte på sjefen min, og gikk bak på lageret så fort han kom ut. Ser jeg at noen som likner på denne kunden så går jeg på lageret og nekter plent å stå fremme ved kassa før vedkommende har forlatt butikken, og dette blir godtatt for sjefen så hele greia..
   Hvorfor mannen ble så sint og ekkel har jeg fortsatt ikke forstått, for det ble ikke gjort noe feil og ikke sa jeg noe som kunne fornærme mannen, har gått igjennom episoden i hodet og snakka med sjefen om denne episoden flere ganger og det er ingenting som tilsier at jeg gjorde noe eller sa noe som skulle gjøre mannen sint.. Jeg sitter igjen med en følelse av : “hva faen skjedde??”
   Er nesten som folk ikke tenker over at det faktisk er et annet menneske som står på den andre siden av kassen, og at vi er usårbare, så oss kan folk skjelle ut og det som værre er…
   Men heldigvis er de et fåtall som du sier…

   Du får ha en riktig god påske du også klem til deg også 😀

 6. avatar nuredhel says:

  Oi oi oi, ja det forundrer meg ikke! Noen folk tror visst at de har vårherre poda inn i bankkortet og kontoen sin. Og så lite vett som mange av dem har! En jeg jobba for hadde en nabo som solgte ved til hyttene ved Hafjell, er en del ” nesaisky” folk der også. En av disse nekta å betale for veden han fikk, det var ” Fjordårets ved! ” Han ville ha ” Årets!!” Greit, han fikk årets ved, søkkblaut blytung bjørkeved med sevje og alt. Og en annen bonde brøyta for hyttene men der var det ikke bare brøyting nei, det skulle brøytes nøyaktig 75 cm fra hytteveggen, brøytekanten måtte være nøyaktig loddrett etc! Er det noe rart at en kan bli både forundret og fortvilet over disse folka? Hyttene skal ha tv internett og jaccuzzi minst, være på størrelse med en halv bygård og koste mer enn et vanlig norsk gårdsbruk. Jeg undrer meg på hva som kom til å skje jeg, om vi ble truffet av en solar flare så alt som heter strøm døde. Da sto de der da, med espresso maskinene sine, og flatskjermene og de dyre telefonene, uten mat og uten vett til å skaffe det heller. Mens bygdefolket ville klart seg utmerket antageligvis.

  4

  • avatar dogglas says:

   haha… Er det mulig?? akk ja… Det ferske er ikke alltid det beste… 😉
   åhh…
   Vi har så mange historier som vi etterhvert har begynt å le av.. For så mye dumt de får seg til å si, og for å ikke nevne oppførselen..
   Mange av de turistene er ufyselige, men innimellom treffer en på de som er kjempe koselige og faktisk har bakkekontakt, i sesongen er det de som er lysglimtet i hverdagen.. :)

  • avatar sirenia says:

   Har du hørt om de som tilkalte bonden på snøscooteren fordi det røyk så fælt når det tente opp i ovnen? De hadde tent opp i stekovnen… 😉

 7. “En av disse nekta å betale for veden han fikk, det var ” Fjordårets ved! ” Han ville ha ” Årets!!” Greit, han fikk årets ved, søkkblaut blytung bjørkeved med sevje og alt.”

  Haha, denne flirte jeg godt av!! 😀

 8. Ellers tenkte jeg å nevne at dere bare får en brøkdel av blærene nordover i feriene.
  Ta deg en tur ned her sør i fellesferien, Dogglas… 😀

  • avatar dogglas says:

   Jeg føler med dere.. Jeg jobber som regel i fellesferien, siden det er jo turistsesong da også, men da får vi tyskere, franskmenn og engelskmenn på besøk… Skal jo se alt dette som har med krigen å gjøre.. Så skal de jo ha suvenirer med hjem og hva er bedre enn ei sølvskje?? 😉
   Men jeg synes det er litt vel mye til tider og da må jeg bare ha en utblåsing før jeg sprekker ovenfor de mens jeg er på jobb.. For jeg tror ikke det hadde blitt godt mottatt på jobb… 😉

 9. avatar KingKong says:

  Sier de da at de er fra Oslo, mens de breier seg om hvor mye bedre de er enn deg, og hvor mye mer penger de har? Eller er det noe du antar?

  • avatar dogglas says:

   Du trenger ikke å spørre hvor de er ifra, det forteller de deg med glede, de forteller deg også gjerne om alt som er så MYE bedre i Oslo.. Dessuten hører en veldig tydelig hvor de kommer ifra når de snakker..
   Det er de samme turistene som kommer i hver jævla ferie, og de forteller deg med glede at de har en million-hytte på Gaustadblikk, og forteller deg gjerne om fasilitetene på hytta.. Eller hytten som de kaller det så pent.. Makan til selvopptatte folk.. De skryter av seg og sitt, mens de kikker nedlatende på deg.. Tross alt du jobber jo bare i butikk..
   Vil du prøve å teste dette fenomenet ut kanskje?? du kan sikkert få en prøve-dag i en av butikkene her oppe, jeg kan love deg at du vil oppleve mye rart og
   skjelve av frustrasjon mot slutten av dagen, for du kan ikke svare dem..

   • avatar KingKong says:

    Syns bare dette virker helt utrolig, veldig overdrevet. Poenget mitt med å spørre var fordi du er veldig konkret på at dette er Oslofolk, som om vi alle 600 000 er en homogen gruppe, representert ved disse du nevner.
    Kan de ikke like gjerne være fra Bærum? Asker? Ski? Kolbotn?

    Kunne fint stått i butikken din en dag, og jeg tviler sterkt på at disse folkene du beskriver ville gjort meg målløse og skjelvende av frustrasjon. En og annen klovn finnes det i alle settinger, men det du fremstiller her er tøv, det er jeg ganske sikker på.

    At du føler deg underlegen er trist, men har nok noe med denne fremstillingen å gjøre.

    • avatar sirenia says:

     De underlegne, de tilkortkomne, må vel være de som kommer som gjester og tror de eier hele verden KK.
     Er udannede, uhøflige uten folkeskikk(smør på flesk) mot stedets befolkning.

     • avatar KingKong says:

      Jepp, det er helt greit, det forekommer over hele verden. Ikke minst ved nordmenn som kjøper en pakketur til Syden for 2000 kr, og tror de er konger for 14 dager.

      Dette er noe helt annet, en beskrivelse av horder av hytteturister som kommer og oppfører seg blærete, og alle er fra Oslo.

      Henger ikke på greip.

      • avatar dogglas says:

       Øy KK!
       Oslo, bærum, ski, kolbotn.. De – er EN stor by, selv om de har en bygrense så kan to hus stå ved siden av hverandre men likevel være i hver sin kommune. ergo, for oss som ikke bor der er det et fett det går ut på: Oslo.. Snakker du oslosk, (eks. hytten, ikke hytta, solen, det sner osv. så erru i fra Oslo)..
       Jeg bare beskriver et faktum, dessverre jeg skulle ønske jeg overdrev.
       Men som jeg også sa i innlegget, jeg er fullstendig klar over at ikke alle Oslofolk er slik, jeg bare påpeker at de som faktisk oppfører seg slik, kommer ofte hit..
       om du velger å tro at jeg ikke snakker sant så er det opp til deg, jeg skriver om mine opplevelser og hva som skjer i min hverdag..

       Men jeg forstår jeg har truffet en nerve hos deg..

       • avatar KingKong says:

        Nei, absolutt ikke, jeg har ikke hytte i fjellheimen, og ikke oppfører jeg meg slik heller. jg kjenner derimot flere som har hytter på fjellet, men ikke som oppfører seg slik.

        Du treffer ingen nerve i det hele tatt, jeg blir bare litt oppgitt over generaliseringen din. Og når du forklarer at dette egentlig gjelder Oslo med alle omkringliggende kommuner, altså ca 2 mill mennesker, da skjønner jeg jo at dette bare er for å provosere. For hvor mange av dem er det egentlig som er innom denne butikken da?

        Forøvrig sier de “sner” i Bergen også, så det er kanskje ikke noe godt holdepunkt?

 10. Lisens Lisens says:

  Eg e fra Stavanger: Va det noge? :)

 11. avatar sirenia says:

  Måker er en god metafor for grådigheten, selvopptattheten og egosmen som brer om seg i samfunnet :)
  Her på norges solkyst, skryte skryte, Vestfold, er vi godt kjent med problematikken du beskriver så godt, “invasjonen av turista” som en greker kalte oss, først kom tyrkeren, så kom russern, til sist turista…
  Her har vi vel et litt elsk/hat forholdt til “innvandrerne”,
  de blir endel av sommeren som gjør årstidene ellers så mye bedre 😉
  For DA bor vi i naturen :) nemlig!

  • avatar dogglas says:

   Hehe, jeg synes sangen til Odd egentlig er genial.. Ofte folk tar sanger litt for bokstavelig..
   Familien har hytte i vestfold så jeg er kjent med det der..
   Selvfølgelig er det greit å ha turister, men de kan vel bruke vanlig folkeskikk til tross for at de har ferie??
   Jeg kan fint være på hytta i 3 uker i strekk på sommer’n.. Er bare sambo som ikke takler det.. han er og forblir fjellmenneske.. 😉

 12. avatar bro689 says:

  Dette er ikke noe nytt! Det hva ei lita frøken på 8 år, som eg hadde med mæ på handel. Så spørr ho! Korfor takker du hele tia i når vi e i butikkan? Så svaret en ga:
  En må takke for den hjelpen en får om det er butikk eller andre steder. Denne jenta hva på lån, alså hva hadde hennes foreldre lært henne? Om de e fra Oslo eller hvor, så e dette ikke noe nytt! Det heter oppdragelse, men det er noe som e glemt i dag…….

  • avatar dogglas says:

   Dessverre er det ikke nytt… :/
   Jeg blir ofte overrasket over uhøfligheten til folk.. Jeg har alltid trodd at Nordmenn er ganske høflige, men ingen regel uten unntak gjelder visst…

 13. avatar Rivjernet says:

  Jeg er på påskeferie i Oslo, og ser mye hyggelige folk. Men det er vel de som er igjen etter at de verste har reist til fjellpalasset sitt og vil bli oppvartet. :)

  God påske! :kyll:

  • avatar dogglas says:

   hehe… Må jo begynne å lure 😆
   Neida, som jeg sa i innlegget: ikke alle ifra Oslo er slik, og godt er det.. Men mange som kommer hit har lagt igjen høfligheten hjemme…

   God påske 😀

 14. Jajja, de får bare holde på med uhøfligheta si…
  Enkelte har sine metoder å ta igjen på..

  Trenger du flere spraybokser Dogglas, så bare si ifra. 😀

  • avatar dogglas says:

   Ja det kan en si..
   Er nok ikke så glad i turister, men noe slikt ville jeg ikke gjort.. Men dette er faktisk ikke lenger bort en ca 40 minutter ifra der hvor jeg bor..
   Jeg har gjort mye galt i mitt liv, men selv ikke jeg har gjort noe så ille gærli…. Jeg har det bare i kjeften, ikke handlinger..
   Et eksempel:
   En ganske kollega av sambo er fortsatt små-redd for meg.. Jeg og sambo ble ganske irritert etter at han i 6 måneder hadde gått rundt å kalt sambo for “kjære” , sambo ba ham om å slutte med det, men han ga seg ikke..
   Så en gang da vi var og handla, så kalte han sambo for “kjære” igjen. og jeg så rødt, og sa som følger: “Kaller du ham for kjære en gang til, så tar jeg det første og det beste og dæljer til deg”(Må bare si det at jeg hadde aldri gjort det).
   Han vet at jeg ikke er voldelig av meg, så han vet at jeg ikke hadde gjort det. Men når jeg blir sint så blir øya mine sorte.. Altså selve pupillen utvider seg så mye at iris blir nesten borte.. Så jeg blir seende ganske skummel ut.. Selv sambo skygger banen når jeg er sint.. Han tar med seg bikkja og går en LANG tur…Slik at jeg får roet meg ned 😉 Så det er ikke trusselen som kollegaen til sambo er redd for, men han er redd for å gjøre meg sint…

   • avatar KingKong says:

    Oj, tror jeg skjønner problemet nå, du har en enormt lav terskel for å bli sint og irritert av andres oppførsel.

    Du liker ikke folk som sier og gjør ting du ikke ville gjort selv. Da skjønner jeg at turister er slitsomt. 😉

 15. avatar greenhorn says:

  Hehe, du beskriver osloensernes oppførsel slik jeg nærmest beskriver Ola og Kari’s oppførsel når de kommer hit ned, – hovne, blærede, krevende og allvitende 😆

Comments are closed.