Da var jeg tilbake, og det skjer visst ting rundt oss.. :)

Da er jeg tilbake.. En liten blogg tørke bare :)

Nå er det mye som skjer rundt oss og vi trives med det.
Våren har ankommet fjellheimen og vi har fått sola tilbake etter 6 måneder.
Blomstene popper opp av jorda i forskjellige farger og det vitner om vår.

I dag har jeg riktignok vært på jobb men så fort arbeidsdagen var over, var det rett hjem for å tilbringe tiden ute. Sambo og Afro dro til fjells på tur i dag når de hadde svippa meg på jobb. Så jeg hadde litt gubbe og hunde-fri når jeg kom hjem.
Jeg satte meg ute i sola og koste meg, i 13 varmegrader.
Så alle de som håper på lange skiturer på fjellet i påsken kan se langt etter det.
Hvis folk skal på død og liv stå på ski ha på smøring for plussgrader og forvent at det er kun morkne snøflekker igjen.

Vi tenker fremover. Vi har hund, vi har bil, og en litt for liten leilighet. Vi trenger noe større. Vi er på hus jakt. Og det å være på hus jakt er ikke bare-bare, noe som de fleste av dere vet allerede. Siden over halvparten av dere er mye eldre enn meg.. Som noen(husker ikke hvem) påpekte for en stund tilbake: “Du er jo bare jentungen”..
Men vi er altså på hus jakt.. Vi trenger noe som ikke ligger vegg i vegg med en annen bolig og jeg tror vi har funnet det…
Vi må bare få tak i et prospekt nå og for å ikke snakke om tilstands rapporten.
Jeg er kanskje bare jentungen, men jeg har mye erfaring jeg skulle så gjerne vært foruten. Det er kanskje det første huset jeg skal kjøpe. Men jeg har erfaring med å selge hus(mitt barndomshjem da pappa døde). Så jeg vet hvordan det hele fungerer.
Heldigvis tenker jeg, siden det er liksom ikke bare bare å slenge penga på bordet og si: “Jeg tar det”.
Men til mandagen får jeg tak i prospektet og det hele så får vi se om vi ikke får avtalt et møte for visning.
Dette huset er i det området vi vil bo(ikke så ofte det kommer hus for salg der), og muligens det høyestliggende huset i hele byen, men bakker skal jeg takle.. 😉
Huset grenser til skogen så “lille” frøken Afrodite kommer ikke til å mangle pinner, eller plass i boltre seg på siden tomta er over 1/2 mål. Utsikt til Gaustadtoppen er et visst også, ikke det at jeg bryr meg om det.
Det er god plass og muligheten til å ha en “hundegård” som trekker meg mot huset. Jeg vil at Afro skal kunne traske rundt i hagen uten å måte gå i bånd, slik at hun kan løpe og leke, for her kan hun ikke det siden vi ikke får lov å sette opp et gjerde.

Pr. i dag bor vi på 54 kvadrat, huset her er 104/154 kvm. Så det er en del mer plass enn det vi har i dag.. 2 soverom med mulighet for det 3, garasje(som vi aldri kommer til å bruke til bilen da bilen er større enn garasjen), romslig kjøkken og stue.
Naboer er et stykke unna så bjeffing trenger vi ikke bekymre oss for, ikke det at Afro bjeffer mye, for det gjør hun ikke, det er heller det at de gangene det forekommer så HØRER du det..  Jeg trodde jeg skulle få hjerteinfarkt her sist lørdag. Vi hadde latt kjøkkenvinduet stå oppe natt til lørdag, og vi lå og sov søtt i senga da Afro sette i gang. Da hørte hun naboen og venninna til den andre naboen komme inn i gården samtidig, og det var ikke normalt for det var jo “natta”(det er natta når mor og far sover). Så hun satte i gang med noen kraftige bjeff. jeg er sikker på at jeg minst lå langstrakt 5 cm over madrassen når hun satte i gang..  Så slikt ville vi sluppet unna.. ahh.. Det hadde vært fin om vi fikk kjøpt det huset.. Men vi får se hvordan rapportene ser ut :)

Ha en fortsatt fin helg dere:)

 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

12 Responses to Da var jeg tilbake, og det skjer visst ting rundt oss.. :)

 1. avatar jadajada says:

  hei der alle tre

  det huset høres da bra ut – og beliggenhet. den garasjen kan da vel bygges ut – eller ev gjøres om og bygge en carport ved siden av… en gang.

  lykke til :)

  • avatar dogglas says:

   Hei på deg også 😀
   Vi får se hva som skjer.. Garasjen blir nok bygget om etterhvert hvis vi skulle kjøpe huset.. Er noe usikker på om det er plass til en carport men jaja, skitt au.. ekke så farlig om en bare parkerer i gården :) er jo ikke noen måker som skiter ut bilen her… Det finnes 3 måker i kommunen, og de bor sesongvis i Gausdalen.. :)

 2. avatar LeylaM says:

  Heisann Dogglas og velkommen tilbake, har savnet deg jeg :)

  Så flott at dere er på husjakt og veldig spennende. Huset og beliggenhtene høres jo veldig bra ut, det er jo ingenting bedre enn å få litt større plass og ikke minst en uteplass så vofsen kan boltre seg på. Jeg ønsker dere all mulig lykke til :)

  Ha en fin søndag og en klem sendes deg :)

  • avatar dogglas says:

   Det er kanskje på tide med husjakt.. Vi er litt omvendte av oss tror jeg.. Siden folk flest tar det i rekkefølgen bil, leilighet til bil, hus, dyr og barn..
   Men vi tar det i rekkefølgen, bil, leilighet, bikkje, ny bil, så hus… men sånnt skjer.. 😉
   Hvor det er hjerterom er det husrom.. 😀
   Satser på at vi får det slik vi vil :) lov å håpe i allefall..

   Takk for klem og klem tilbake:)
   Ha en flott lørdagskveld og en fin-fin søndag :)

 3. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Hei dogglas. :)
  Så koselig å se deg igjen, er flere her som savnet deg da… :)
  Auda ikke lett å styre bjeffende hunder om natta, og
  ikke godt å bo slik at en må være “Musestille ” hele tiden..
  Håper dere får det huset dere har sett dere ut..
  Riktig fin Søndag til deg og dine… :)
  Klem. !

  • avatar dogglas says:

   God dag E-B 😀
   Koselig å høre at en har vært savnet… Har hatt litt bloggtørke bare..
   Stort sett bjeffer ikke Afrodite lenger.. Når hun kom til oss var hun jo var på alt som var, alle lyder utenfor soverom og stuevinduet om natten var skumle og på hennes territorium, så da kom det noen kraftige bjeff for å si ifra om at her passer jeg på..
   Nå har hun slutta med det, for hun begynner å forstå at det er mennesker som skal hjem ifra fylla… 😉
   Men når det er i gården er det verre, for nabogubben kjører taxi så han kommer hjem på morrakvisten i helgene og nabodamen som fikk besøk har søvnproblemer så det hender at noen venninner av henne stikker innom etter de er ferdige med nattevakta på jobb.. Og det hadde ikke dyret hørt før siden det vinduet ikke pleier å være oppe om natten..

   Vi trenger ikke å være så fryktelig musestille her, siden damen som bor over oss er tunghørt og for å spare på batteriet så slår hun av høreapparatet når hun er alene.. Vi har foreløpig ikke fått noen klager fra noen på bjeffing, og nå har vi hatt vidunderet i hus siden september.
   Det har bare blitt positive ting ut av det, for før slet vi med tyverier av sparker , sykler og annet løsøre her i gården, det er det slutt på. Frøkena er nemlig beryktet for å være stor og blir ofte kalt Rjukans største bikkje.. 😉
   Jeg håper huset er i like god stand utvendig som det ser ut, innvendig må det mange liter med maling til..
   Ha en riktig så fin søndag du også E-B

   Klem

 4. Oiii…spennende:)) Huskjøp skal man ikke kimse av, og med den erfaringen på godt og vondt du har så går nok det veldig bra:) Og tenk så deilig å slippe naboer over-under-ved siden av seg…eller kranglete naboer som bitcher over det meste. JA til enebolig så langt det er mulig:)) For ikke å snakke om dette med hund….weeee..kan jo ikke bli bedre:)) Masse lykke til på husjakt Dogglas…krysser alt som krysses kan:))

  • avatar dogglas says:

   Det er spennende, men vi må få tak i prospekt og tilstandsrapporten.
   Det hadde vært fint å slippe å ha naboer vegg i vegg eller over oss ja… Ikke minst at vi har en hage som Afro kan være løs i..
   Dette er jo en enebolig, og det er ikke så ofte de kommer ut for salg her i byen.. Men siden dette er så høyt oppe og at en er avhengig av å ha 4×4 bil for å komme opp så er det mange som må stå over. Men vi har jo en slik bil, så det er ikke store problemet. Dette er det øverste huset i gata så det er jo ingen hus på høyre side, det er et nedenfor og et 30 meter bortenfor på venstre side, ellers hadde vår nærmeste nabo vært rådyr og ekorn..
   Jeg krysser alt som krysses kan jeg også :)
   Ha en flott søndag Diva 😀
   klem

 5. naturglede naturglede says:

  Glad du koser deg i våren. Ønsker all lykke til med husletingen :) Ha en god natt og en fin morgendag 😀

  • avatar dogglas says:

   Det hender at en må stoppe opp litt og lukte på blomstene;) så da stopper jeg opp å bare nyter tilværelsen :) husjakt skal vi nok klare.
   Ha en flott dag du også 😀

Comments are closed.