Dogglas har ikke hatt en særlig morsom dag..

Dogglas har lyst til å kjefte og smelle og rase..

Du lurer kanskje på hvorfor?
Jo det er enkelt.. Fordi folk IKKE lærer!
Juleaften kommer ikke overaskende på altså, det er den samme datoen hvert bidige år, til og med samme måneden.
Likevel skal folk med vitende vilje ta livet av oss som jobber i butikk de 3 siste dagene før den store dagen.

I løpet av arbeidsdagen i dag har jeg sitti 10 mintutter sammenlagt..
Stressnivået er skyhøyt og jeg venter nå bare på et hjerteinfarkt.
Kundene buser inn og forlanger og forlanger. Skal se, skal ha-det at du står opptatt med en annen kunde har ingenting å si for dem, fordi de skal BARE.. Vel, det kan være så at du skal bare, men se til pokker og stelle deg i køen! Jeg er hverken blekksprut og jeg er heller ingen celle som kan dele meg.
Jeg er meg og det finnes bare en av meg. Sorry, men det er sånn verden er.

I dag er det ikke bare mannfolka med dårlig samvittighet som kommer, men også damene. I morgen kommer det hovedsaklig til å være menn med dårlig samvittighet som kommer innom oss, det samme gjelder for lørdagen. Og jeg er sjeleglad for at jeg ikke jobber lørdagen.
Jeg har nok med dagen i dag og i morgen, for her hjemme har jeg et udyr med løpetid å ta meg av.. 

Skulle ønske flere begynnte med gavene tidligere.. Så hadde vi som jobber i butikk sluppet migrene-anfall og alt stresset som kundene bringer med seg.
Hva jeg ønsker meg til jul. Vel, jeg kan si så at det er i allefall ikke hjerteinfarkt.

 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

17 Responses to Dogglas har ikke hatt en særlig morsom dag..

 1. avatar LeylaM says:

  Huff, jeg kan tenke meg at det blir mye stress for alle de som jobber i butikker nå i denne tiden før jul. Skulle virkelig ønske at folk i denne tiden kunne tenke på de som må stå og ekspedere, og iallefall lære seg litt folkeskikk og køkultur.

  Uansett så håper jeg du klarer å få deg god hvile når du kommer hjem og ikke minst i selve julen :)

  Gode klemmer til en sliten Dogglas :)

  • avatar dogglas says:

   Det er ikke mye morro når du omtrent har en kunde som henger i hver arm.. Så ringer telefonen og så står det ørten kunder og skuler stygt på deg fordi du ikke tar telefonen fordi den har en irriterende lyd, men en kan ikke akkurat løpe og ta den når en har butikken fulle av kunder.
   Kø systemet er det få som forstår 3 dager før jul, så det er vi i butikken som må holde øye med hvem som er nestemann..

   Slappe av er det lite av, fordi vi må jo også få ordnet ting her i hus før jul og med en hund som har løpetid(blir aggressiv mot oss under løpetid, mon tro om hun har PMS??) så vi må jo slåss med henne både inne og på tur..
   Er ikke ofte jeg syter og klager, men jeg fikk bare nok, og siden sambo har vært i gjennom det nøyaktig samme i dag(han jobber jo i butikk han også) så nytter det lite å klage til ham… 😉

   Takk for klem, den trenger jeg nå i disse tider..

 2. avatar Jorunn says:

  Ikke godt å være butikkansatt i disse dager nei :-(
  Merkelig det der med at vi “skal bare” uten å ta hensyn til andre, enten det er andre kunder eller betjeningen!

  Godt med fri på julaften i år da :JD

  Juleklem :JD

  • avatar dogglas says:

   Nei det er ikke mye gøy. Jeg trives med å ha mye å gjøre på jobb, men det er da måte på.. Og sure kunder som akker seg over at gull har blitt så dyrt kan jeg fint klare meg uten.

   Hadde en kunde her om dagen som selv jobber i butikk, og hun lurte på hvordan i all verden vi klarte og smile og være glade i sånne stunder. Vel, svarte jeg og kollegaen min: Vi er pompel og pilt.. De dagene vi jobber sammen er alt fryd og gammen.. Vi ler oss skakk i hjel av hverandre og tuller med både sjefen og kunder som vi kjenner.. Rjukan er jo et lite sted så det vil i grunn si at vi kjenner jo hver eneste en som kommer innom butikken….

   Det skal bli deilig med fri på juleaften ja.. Ikke det at jeg kan sove lenge for det…

   Juleklem attåt.. 😀

 3. Føler med butikkfolkene, ikke bare i julestria, men ellers også.
  Har opplevd flere ganger hvor ufyselige kunder kan være mot de stakkars butikkansatte.

  Hun med første kommentaren i feltet her, er en ubestridt mester i å sette slike på plass. Jeg (og flere) har fått oss mang en god latter på bekostning av disse ufordragelige rasshåla.. 😀

  • avatar dogglas says:

   Å det finnes så mange typer kunder. Jeg synes de værste er de som er truende.
   Jeg har havnet med en sånn kunde en gang i tiden(jeg trodde virkelig at kunden kom til å slå meg ned, det at han kom også igjen og var like truende mot meg og ingen andre i butikken var virkelig skremmende), og kommer vedkommende inn i dag så er jeg faktisk fritatt for den kunden..

   Er jeg og handler selv og ser sånne ufyseligheter så klarer ikke jeg å holde min store munn igjen. Så jeg sier noe, enten som får kunden til å gå eller som får vedkommende så flau over seg selv at h*n gir opp sånnt tull..
   Smilet og mimingen av “takk” en får ifra de som jobber der da er værdt skulinga en får tilbake fra vedkommende..

 4. avatar jadajada says:

  hei dogg

  du vet – dette tror jeg er noe genetisk – vi har god tid – det er lenge til jul :)

  • avatar dogglas says:

   Ja, jeg begynner å tro at det er genetisk.. Hverfall når det kommer til mannfolka.. forøvrig det er 47 timer og 10 minutter til jul…. Ikke SÅ god tid, ikke lenge igjen….

 5. Effjusikay Effjusikay says:

  Sånn har jeg aldri klart å være… 8JO sånn å vente til absolutt i siste liten, jeg skriver gaveliste i god tid, jeg… og ble ferdig med mesteparten i Praha i år… Syns synd i dere som jobber i slike butikker som får slike typiske faen-jeg-glemte-den-gaven-kunder.

  • avatar dogglas says:

   jeg greier ikke det selv jeg, mest fordi jeg orker ikke å være i så stor trengsel… har en klaustrofobi så går en ikke frivillig på steder hvor det stor trengsel.. Så jeg har en regel om at julegaver skal være ferdige til 1. desember. Sånn er det med den saken.. Kvinnene som kommer innom er den typiske: Å faen-jeg-glemte-den-gaven-.
   Mens mannfolka går på jakt etter julegaven til fruen/kjæresten i dag, lille juleaften eller juleaften. De kommer ofte hyperventilerende 5 min før stengetid på juleaften og tar ofte det første og beste de ser..

 6. avatar carpediem says:

  vi lærer aldri.. jeg kjøpte min siste gave i går kveld, her i Oslo er det jo åpne sentre til langt på kveld!

  • avatar dogglas says:

   Det er nettopp det, folk lærer ikke.. Så jeg tror at snart kan jeg med hånden på mitt overarbeidede hjerte si at en vakker dag kommer jeg til å dø av hjerteinfarkt….
   Her stenger vi kl 19 nå i julestria, ellers i året stenger alt kl 17.00(bortsett fra matbutikkene)..

 7. Min aller dypeste medfølelse!!! Sure kunder kan man klare seg uten…hele året! Har jobbet selv i butikk i julemnd….gudbedre for et stress….Og der var det ei kjendisdame som brukte den *Vet du ikke hvem jeg er*…jo svarte jeg, men det spiller ingen rolle, det er 2 stk foran deg i køen så du må nok bare vente…Dæven hun ble sur og tverrsnudde på hælen:)) Dumme dame…:))

  • avatar dogglas says:

   Det er ikke mye morsomt nei.. Sure kunder er det så som så med, når jeg og kollegaen min erter hverandre mens vi snakker med både våre egene og hverandres kunder, har ikke sett en eneste kunde i dag med et surt fjes..
   Det er det eneste som holder oss oppe disse dagene, det er å erte hverandre litt, og kødde med sjefen.. Humor på alle ansattes bekostning..
   Jeg og kollegaen min er jo ikke særlig høye, rundt 160 cm begge to, mens sjefen er nærmere 190cm.. Eks.: “Sjefen! kan du strekke deg opp til den? For ingen av smurfene dine får tak i den…” Vi må bare bruke humor for å komme gjennom dagen, at vi får kundene til å smile av dette gjør det enklere for også..

   De værste kundene er faktisk de som kommer fra Oslo(no, affence oslo-mennesker)men de er de verste kundene fordi fe forlanger å få spesialbehandlig fordi de egentlig bor i Oslo… De irriterer vettet av meg og de har jeg lyst å kaste på hodet og ræva ut….

   2

 8. avatar fiaflyfly says:

  Hm… har ikke lært… har glemt. For jeg har alltid vært ferdig med julegaver når desember begynner. Unntatt i år. I år startet jeg 15. desember og ble ferdig samme dato. Og var på kun en butikk. Eneste kunde faktisk. Så jeg skygger langt unna det kaoset du skriver om. Og er veeeeldig glad jeg ikke jobber i butikk. Butikkansatte er i samme klasse som helsearbeidere. Beundringsverdige :-)

  -fia

  • avatar dogglas says:

   Det kaoset hadde jeg fint greid meg uten… Du kan være glad for at du ikke jobber i butikk ja..
   Egentlig er det så at jeg driver nettbutikken, og det er den jeg egentlig skal holde på med, men når det står ørten kunder i butikken og jeg har fint lite å gjøre akkurat da står jeg ikke og ser på akkurat.. De trenger meg ute i butikken..
   Til tider er vi beundringsverdig tålmodige, mens andre ganger bare kan vi ikke gjøre annet enn å riste ubehageligheter av oss så fort vi kommer på bakrommet eller rase og banne på lageret for oss selv. Skal ærlig innrømme at det er dager en bare ikke klarer å la vær å svare folk, for det finnes så mange mennesker som er så frekke på denne tiden av året..

 9. avatar ertaberta2 says:

  Oi, ja det må være en sur jobb, og være butikkannsatt. huff tror det er mange slike “julestressa” folk der ute, som glemmer å smile.. Men å kjefte og virke truende, da går de forlangt. (Glemm de rognebæra der)
  Om ikke jeg rekker alle julegavene og kortene, tja så blir det nyttårsgaver av det.
  I år har jeg ikke stresset, og hvorfor skal jeg det, det blir jo jul likevell.
  Go-Klemm til deg, :)
  Og ønsker deg en riktig fin Jul..

Comments are closed.