Jeg går rundt og prøver å få tiden til å gå..

For jeg er jo som sagt sjukemeldt, har både paracet og voltaren innabords og prøver å komme asjur med livet. Jeg og ryggen har i grunnen ikke blitt noe bedre venner enda, for nå føles det ut som om jeg blir trykt ned når jeg står, går bra så lenge jeg går eller sitter, men så fort jeg står stille i et par minutter føles det som sagt som om jeg blir trykt ned.. Isjasen har ikke plaget meg så mye de siste dagene, bortsett at den kommer med et par reale fraspark i løpet av dagen..  Jeg gleder meg til den dagen den slutter å “sparke” ifra seg..

Det ser ut til at våren har kommet for fullt, snøen smelter og mer og mer av hagen kommer frem. Vårløkene har begynnt å stikke hodet opp og noen av dem  har begynnt å blomstre. Ute lukter det virkelig vår.. Og det lukter virkelig godt.
De 350 plantene jeg satte til forkultivering på lørdagen har begynt å gro..
Ja, 350 planter ja.. jeg skrev ikke feil… Og alle skal i det samme bedet.. Og jeg gleder meg virkelig til å kunne plante de ut.. :)
 Hvis du har planer om å så slike planter til å plante ut i år, så anbefaler jeg på det sterkeste slike mini drivhus.. Fås kjøpt på Oasen Hageland, de har butikker over store deler av landet så dette er mulig å få tak i :) Det er veldig enkelt og fungerer som bare rakker’n.. jeg har prøvd å forkultivere før, da i både eggekartonger og klipte melkekartonger og spesielle bakker, men det har ikke fungert like raskt som dette.
Må bare få tak i flere slike mini-drivhus… For jeg mangler til 2 andre av artene jeg skal ha i hagen i år.Oasen Hageland ligger nemlig en times kjøretur herifra, så vi må ta det en dag som det passer for oss begge siden jeg ikke har lappen..
Vi har også prøvd å planlegge det andre 5 meters bedet.. Men det er ikke enkelt. Fargene skal stemme og ikke kræsje helt i hverandre, og det skal gjerne være forskjellige arter for å få det litt spennende.

Men når det er visse krav til plantene blir det fort litt vanskeligre.
For de kravene vi har er som følger:
– Det skal være en staude.
– Den skal tåle sol fra morgen til kveld.
– Siden den bør tåle mye sol bør den tåle tørre forhold.
– Den skal være minimum 40-50 cm høy.
– Blomstrer fra juni-august/september.

Hittil har jeg purpursolhatt(rosa/purpur), og kattemynte(lyselilla).
De ettåige blomstene som er til forkultivering er mørkelilla. Og de som skal til forkultivering er hvit-rosa-mørkerosa/lilla..
Så jeg har funnet ut at det er litt rosa-lilla-hvitt tema hos oss.. Det var faktisk ikke planlagt. Bare kom av seg selv i grunn.. For enkelte planter var jo i hagen før jeg begynnte å jobbe med den, og alle de var i lillatoner, så jeg har i grunn gått derifra, og ellers plukket ut planter som jeg synes er pene. og tilfeldigvis er de visst rosa og hvite.. haha!
Så jeg sitter og jobber med farger og kombinasjoner.
Prøver også å finne gode kandidater innenfor kriteriene våre…
Men det ser ut til at dette kan ta litt tid.. Så jeg tenker at det er enda godt at jeg har starta tidlig.. 😉
Foreløpig er plan slik… (Den rosa-lilla hybridstjernen er usikker enda)

Så nå får vi bare se hvordan hagen utarter seg i år…
Planen for hagen bak huset er ikke planlagt enda, men vi får se hva jeg gjør der…

Håper dere har en fin dag der ute i Norges langstrakte land. :)

 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

16 Responses to Jeg går rundt og prøver å få tiden til å gå..

 1. avatar Jorunn says:

  Flott planlegging :-) da blir resultatet sikkert bra 😀

  • avatar dogglas says:

   Takk for det :) Jeg planlegger så godt jeg kan nå så… Syrinen og rododendroen er de plantene jeg må jobbe mest med siden syrinen ble dratt halvveis opp med rot av bergningsbilen i høst og rododendron ble overkjørt av brøytebilen i vinter, dessuten må jeg så igjen arrene etter hjulene på bilen som endte sin ferdi i hagen vår.
   Resultatet blir nok bra til slutt.. 😀 men veien er lang..

 2. avatar phenixmum says:

  Ser veldig lovende ut og deilig å se noen legger skikkelige planer FØR de begynner å plante.
  Anbefaler deg cosmos, de finnes i mange vakre farger og blir litt buskete og ca en halvmeter. Du finner mange bilder av dem på den gamle bloggen min.
  Lavendelen får jeg også til å komme igjen, men det kommer litt an på hvor du bor og hvilken klimasone du tilhører.

  Føler med deg og ryggplagene – de ligner litt på de jeg hadde og det var ikke til å holde ut. Jeg fikk forøvrig veldig fin hjelp hos osteopat. Har du forsøkt det ?

  • avatar dogglas says:

   Osteopat? nei det har jeg ikke vært borti… Det er første gang jeg har blitt slått ut av jobb grunnet ryggplager… Er mye bedre enn det jeg var for 1.5 uke siden.. Isjasen har ikke kommet med noen fraspark i dag, men det kom et og annet i går. Jeg har jo funnet frem joggeskoene, og de har jo demping så det er bedre å gå nå, men jeg kan ikke ta smertestillende før jeg går ut på tur, for det føles ut som om beina svikter under meg når jeg går..
   Hmmm.. Cosmoc?? den må jeg undersøke… I følge bogrønt sitt klimasonekart bor vi jo i klimasone H5-H8.. skjønner ingentingen jeg.. For hvordan kan vi være i så mange klimasoner?? Vår kommune står i sone 5-8.. Her ser du kartet.. http://www.bogront.no/klimakart/

   må undersøke en masse jeg, før jeg planter.. Må jo forsikre meg om at det er planter som greier seg her ved husveggen… Jeg prøver alltid å legge en slagplan før jeg planter.. :) Det er på den måten som det blir best resultat :)

 3. avatar Lilleyam says:

  Skjønner at du liker hagearbeid :) Kos deg med planleggingen, og god bedring med ryggen din 😉

  • avatar dogglas says:

   jo takk for det..
   Ja, jeg liker så aboslutt hagearbeid… Å holde på i hagen er en topp aktivitet for å roe ned etter jobb.. Dessuten får jeg vært ute på den måten.. For jeg er ikke ute av butikken i løpet av dagen.. Så det er helt knall å være ute og jobbe i hagen.. 😀

 4. avatar snow says:

  Hvor stort er drivhuset ditt?

  God bedring, forresten!! Jeghar god erfaring med naprapat!!

  • avatar dogglas says:

   Hehe… minidrivhus er rett og slett bakker med lokk på, og ventilasjonen kan du regulere ved å legge lokket på forskjellig måte.. Bakkene er 57×24 cm og er 15 cm høye med lokket på.
   Jo, takk for det..:)

   • avatar snow says:

    åhhhh! De har slike på Mester Grønn! Har flytta og fått meg
    50 m 2 terrasse som må fylles med noe;-)

    • avatar dogglas says:

     ohh… De har de i flere forskjellige størrelser, men siden jeg har så mange planter jeg må forkultivere valgte jeg de største bakkene… og jeg må faktisk ha flere….
     50 kvadrat?? wow, det er ganske stor terrasse det….
     Faktisk så er det like stort som hele leiligheten vår det…
     Når en har så stor terrasse må en fylle den med blomster ja..
     Aller først bør du bestemme deg for om du skal kunne bytte ut blomstene hvert år eller om du vil ha flerårige blomster, for det er en jungel der ute, så mye å velge i. Som om ikke det er nok så må en tenke på sol/skygge, vind osv.. :) Lykke til :)

     • avatar snow says:

      Står det blomster som tåler motvind på frøpakken?


      Det er en grusomt stor terrasse ,men faktisk så er det sant. Leiligheten er 82 m2 så det er nesten så det tipper over!

      • avatar dogglas says:

       Nei det står ikke, men du kan tenke som så at jo høyere blomstene er jo mindre vind tåler de, men hvis du likevel vil ha høye planter og det er mye vind er det også mulig, men da må du støtte de opp med bøyler tilpasset dette.
       Det som står på pakkene med frø er hvor mye det dekker, rekkeavstanden, hvor langt det skal være i mellom plantene og hvor langt ned de skal sås, samt hvordan sol/skygge forhold, og når de bør sås…

       • avatar snow says:

        Får prøve meg frem da.

        • avatar dogglas says:

         Her er det bare å prøve seg frem, jeg prøver og feiler hele tiden.. I fjor var det 4 sorter blomster som ikke trivdes i mine blomsterbed.. Så det har gått ut på prøv og feile metoden.. Men jeg synes nå at det mest ironiske med det hele er at den planta jeg fikk til best i fjor er den som har lettest for å mistrives, nemlig georginene..
         Jeg vil anbefale deg å ta en titt i plantekatalogen til oasen hageland. denne finner du på http://www.oasenhageland.no og der kan du virituelt bla i katalogen og lese om plantene, plantene der er riktignok flerårige, men kanskje du finner noe du liker :)

 5. avatar LeylaM says:

  Heia Dogglas :)

  Du verden for et flott planleggingsarbeid du har gjort! Slikt pleier å gi resultater :)

  Håper ryggen din slutter å “krangle” og at du snart blir god igjen :)

  Klem :)

  • avatar dogglas says:

   Hey Leyla og gratulerer med dagen :)

   Flott og flott, 10 minutter i paint…
   Det er verre med den tegninga jeg laget for hånd i hageboka.. den kan jeg love deg at tok til å tegne..
   Det kommer nok til å bli resultater av dette, bare spørs om det blir gode resultater;)

   Ja ryggen slutter nok å krangle etterhvert, bare gi det litt tid.. :)

   Klem tilbake til bursdagsbarnet 😀

Comments are closed.