Så mye planlegging, uføring og litt pjuskelusk..

Det er ingen hemlighet at dogglas liker blomster. Det er heller ingen hemlighet at jeg begynner å planlegge hagen tidlig..
Allerede nå har jeg kjøpt inn både frø og kultiverings bakker..

Nå er det jo slik at jeg bruker mye tid på hagen. Og i går må jeg jobbe ekstra mye med hagen.
Jeg vet ikke om noen husker dette innlegget. En gammel mann som i grunnen ikke burdte ha fått beholde lappen etter forje helsesjekk endte sin kjøretur i hagen vår.. Hvorpå når bergningsbilen hentet bilen dro den syrinbusken vår delvis opp med rot. Som om ikke dette gir oss nok arbeid, så bestemte brøytebilen seg for å kjøre inn i hagen vår i vinter og skuffe opp rododendroene våre, samt knuse blomsterbedet som de stod i. Har nemlig et eget surjordsbed til de 2 små rododendron buskene våre. Eller skal jeg si at vi nå har en rododentron busk, og en stamme..
Er det rart jeg vil ha et gjerde rundt hagen vår??

Så pr. nå dyrker vi bremseklosser i det minste bedet vårt, kan sette poteter rundt det minste bedet, så blomster under rota på syrinen og så gress ved rododentron. Får vi noen erstattning? Neppe..

Så når snøen endelig blir borte fra resten av hagen, og det blir litt mer stabilt vær kan vi begynne å rake bort dødt gress, og blader siden så igjen arrene etter hjulene på bilen, grave opp rododendroene(eller rettere sagt det som er igjen av dem), prøve å gjøre noe med syrinen, hva enn det blir, og siden fikse blomsterbedet til rododendroen, for å siden få den ned igjen.. Hardt arbeid med andre ord.. Enda godt at det er en stund til for ryggen min tåler nok ikke slikt arbeid helt enda..

Jeg vurderer seriøst å søke særskilt om å få sette opp gjerde av kommunen, eller hvertfall sette noen jævler av noen steiner forran hage inngangen.. For jeg orker ikke å holde på sånn hvert eneste år.

Uansett dette har jeg holdt på med i dag..

Så litt forbredelser til hagen…

Pus har forøvrig oppført seg eksemplarisk i dag så hun fortjener å ta en titt innom her hun også..

Håper alle har hatt en fortreffelig dag og kveld 😀

 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

10 Responses to Så mye planlegging, uføring og litt pjuskelusk..

 1. avatar carpediem says:

  så flotte og morsomme collasjer du har! :)

 2. avatar Hilde says:

  Det er kjekt å pusle i hagen! Og god planlegging hjelper på arbeidsmengden har jeg funnet ut :)
  I dag har jeg vært ute i hagen i hele dag. 14 grader og vår!!! :)

  • avatar dogglas says:

   Ja det er så absolutt kos å pusle i hagen. Men det er ikke så gøy å måtte fikse feilene som kommer av at andre ødelegger hagen ens…
   Her er det fortsatt en svær snøhaug i hagen, det hjelper kanskje nå siden det pøsregner her ute.. Det var 12.5 grader på det meste her i dag… Så utepuslinga får vente litt til, foreløpig pusler jeg med hagearbeidet inne… Forkultivering er tingen 😀

 3. avatar LeylaM says:

  Flotte bilder Dogglas, herlig! :)

  Flott å begynne planleggingen av hagen nå, det gjør alt litt enklere når det begynner å spire og gro :)

  Ha en fin morgendag og klem sendes :)

  • avatar dogglas says:

   Heo Leyla:)
   Takk for det 😀 Det er artig.. Logisk nok ble noen av de tatt av sambo.. jeg kan jo ikke både være forran og bak kamera på en gang…
   Det gjør det litt enklere ja. I fjor prøvde jeg direktesåing… Det fungerte ikke med alle blomstene.. så i år går jeg grundigre til verks, forkultivering er tingen.. så nå har jeg planta 350 frø… Som igjen forhåpentligvis blir til 350 blomster… Jeg har et gigabed som jeg har planer om å ha kun en sort i dette året… Så nå har jeg igjen å skaffe meg flere minidrivhus slik at jeg kan så de 2 andre sortene… :)
   Kan ikke no for det jeg liker å bli møkkete på hendene… 😉

   Jo takk for det, ha en flott dag i morgen du også!
   Takker for klem og sender en i retur 😀

 4. avatar lenesim says:

  Ja, du burde absolutt ha et solid gjerde rundt hagen din. Husker godt den hendelsen i vinter – fy søren! Kanskje den ideen om kampesteiner ikke er så dum? 😉 Sommeren gleder jeg meg også til! Alle blomstene og alt det grønne… Ååhhh….

  • avatar dogglas says:

   Jeg vet ikke om jeg er mest sint på legen som lot den eldre mannen beholde førekortet til tross for dårlig helse, eller mannen i bergningsbilen som dro syrinen opp med rot.. Men det er fullt mulig for oss å sette opp slike steiner, for svigerfar som den samleren han er har både gravemaskin og lastebil, forøvrig har han jo tilgang på lastebil med kran via jobben.. Så det hadde blitt ordna på en dag.. 😉
   å ja, sommeren gleder jeg meg til.. Jeg driver og vurderer flere planter.. Jeg har jo masse krukker og blomsterbed å plante i :) jeg har faktisk 4 blomsterbed, og hvertfall 6 krukker. Så jeg får se hva jeg planter… Hvert år skriver jeg ned hva jeg har planta og når jeg planta det.. På den måten får jeg fulgt med.. :)
   Gleder meg virkelig til å sette i gang.. men sambo får pent bære det tyngste..

 5. avatar Nunzio says:

  Ja, her går det i fullt om dagene med ompottinger og såing. :)
  Synd dere fikk treska ned rhododendronen.
  Minner meg på en gang da jeg hadde sådd og tromlet ny plen..
  Samme kveld kom en galen hest (?) og stølpet tallrike halvmeterdype huller i den.. 😀

  • avatar dogglas says:

   Rododendroen ble planta på sensommeren i fjor så den suger hardt…
   Om jeg en dag får tak i brøytemannen får han en verbal overhøvling på dogglas vis… Det skal mye til å få meg sint men ødelegger noen noe av min eiendom er vedkommende ille ute… sånn er det bare, lang lunte ja. men smeller det så stakkars vedkommende…

   En hest faktisk.. Det eneste som havner i hagen hos oss er bare ting med hestekrefter.. en hest hadde faktisk vært å foretrekke… de er søte i allefall .. 😉

Comments are closed.